Ko razmišljamo o izobraževanju, si običajno predstavljamo otroke in mladostnike v šolskih klopeh, ki zavzeto poslušajo svoje učitelje, kako jih opremljajo z dragocenim znanjem in življenjskimi veščinami. Vendar je izobraževanje privilegij, ki ne bi smel biti rezerviran samo za otroke in najstnike. Izobraževanje za odrasle v zadnjih leti dobiva vse večji pomen, saj prinaša številne prednosti tako za posameznika kot tudi družbo.

 

Učenje je vseživljenjsko potovanje, ki se mora nadaljevati v odraslo dobo in dlje. Ekipa podjetja Micro Team tako že več kot 20 let neutrudno dela, da bi zagotovili tečaje izobraževanja za odrasle, v upanju, da bo nekoč lahko vsakdo z nadaljnjim izobraževanjem dosegel svoje osebne cilje.

 

Morda ste se kdaj vprašali kaj sploh pomeni pogosto slišana fraza »Izobraževanje za odrasle«? V bistvu pojem se nanašajo na katero koli vrsto izobraževalnega tečaja, ki ga opravi nekdo, ki je sicer že zaključil cikel neprekinjenega izobraževanja. Naslednje vprašanje, ki bi si ga lahko zastavili je, zakaj bi se kot odrasla oseba pravzaprav udeležili kakšnega izobraževanja. Na tem mestu vam predstavljamo nekaj razlogov.

 

  1. Izobraževanje odraslih nam pomaga slediti spremembam v svetu

Pod težo bliskovitega vzpona tehnologije se svet hitro spreminja. Načini, na katere delamo, komuniciramo, potujemo in celo mislimo, so se za vedno spremenili. Če želimo še naprej živeti produktivno in neodvisno življenje, moramo slediti temu razvoju in tu lahko izobraževanje odraslih odigra zares pomembno vlogo. S tečaji učenja odraslih lahko sledimo svetovnemu napredku in se seznanimo z znanjem, ki morda v času našega izobraževanja še ni bilo na voljo.

 

  1. Izobraževanje odraslih nam pomaga slediti spremembam v nas samih

Skozi življenje se naši umi, telesa in okoliščine, v katerih živimo, nenehno spreminjajo. Za nekatere ljudi to pomeni, da se lahko spremenijo njihovi interesi in strasti, za druge pa to lahko pomeni spremembo finančnega ali zdravstvenega stanja. Vsekakor pa je pomembno biti v koraku s časom, tako da ste se pripravljeni prilagajati novim situacijam, ko se pojavijo. Nekdo, ki je svojo kariero začel na enem področju, lahko hrepeni po spremembi, spet drugi pa bo morda ugotovil, da potrebuje dodaten zaslužek.

 

Tečaji izobraževanja odraslih vam omogočajo, da svoje znanje in spretnosti ohranite v skladu s sedanjim časom, tako da lahko spremenite svojo kariero, kadar koli si želite ali je to morda potrebno.

 

  1.  Izobraževanje odraslih je bistveno za prekvalifikacijo

Ker se svet spreminja in tehnologija napreduje, številna delovna mesta, ki so nekoč obstajala, danes niso več v tolikšni meri potrebna. Na žalost to dejstvo za mnoge delavce predstavlja veliko stisko, saj jih na različnih delovnih mestih počasi nadomešča sodobna tehnologija. Na srečo izobraževanje odraslih posameznikom ponuja dodatne možnosti. Sposobnost hitre in učinkovite prekvalifikacije bo v prihodnjih letih koristila življenju mnogih odraslih. Tečaji za odrasle so bistveni tudi za posameznike, ki jim njihova trenutna zaposlitev preprosto ni všeč in si želijo stopiti na novo karierno pot.

 

  1.  Učenje ohranja vaš um aktiven

Številne študije so dokazale, da lahko ohranjanje aktivnega uma izredno koristi vašemu zdravju. Tisti, ki redno uporabljajo svoje možgane, tudi v starosti ohranijo boljši spomin, ostrejše reakcije in bolje ohranjajo pozornost. Ohranjanje aktivnega uma je izredno preprosto. Učenje novega jezika, obvladovanje nove veščine ali celo nekaj tako preprostega, kot je izpolnjevanje križanke, vam lahko prinese veliko duševnih koristi in omeji nastanek demence.

 

  1.  Z udeležbo na izobraževanjih se poveča tudi socialna vključenost

Ljudje, ki so odprti za širjenje obzorij in pridobivanje novih znanj, so pogosto tudi bolj socialno vključeni. Obstaja veliko razlogov, zakaj je ohranjanje zdravega socialnega življenja koristno, med drugim vam pomaga, da ostanete aktivni, duševno stimulirani in povezani z drugimi. Razvijanje novih veščin s pomočjo tečajev izobraževanj za odrasle prav tako doda novo raven zanimanja v človekovo življenje. Če imate močne interese in strasti, boste verjetno gravitirali k drugim s podobnimi interesi in ustvarili zdrava in trdna prijateljstva. Občutek socialne vključenosti nenazadnje blagodejno vpliva na človekovo samozavest in tudi uspešnost na vseh področjih.

 

V današnjem času je ponudba izobraževanj za odrasle dostopna bolj kot kadarkoli in vsebinsko izredno pestra. K raznovrstnim tečajem, ki jih nudi ekipa podjetja Micro Team lahko pristopite kot posameznik, ki si želi razširiti svoja znanja in obzorja. Prav tako pa je na voljo raznolika ponudba za delodajalce, ki lahko svojim zaposlenim s pomočjo tečajev omogočijo osebno rast in večjo produktivnost. Tako bistveno izboljšajo zadovoljstvo svojih zaposlenih in posledično uspešnost podjetij.

 

Ponudbo izobraževanj za odrasle lahko preverite na povezavi.


Povpraševanje - Prijava


Prepišite spodnjo kodo (zaščita pred roboti)