KREATIVNE OBLIKE POUČEVANJA TUJIH JEZIKOV IN PROMOCIJA INKLUZIVNEGA POUČEVANJA

 

 

4-dnevno usposabljanje za izobraževalce/trenerje tujih jezikov, ki bo potekalo v angleškem jeziku, od torka, 21. 3. 2023 do petka, 24. 3. 2023, med 8.30 in 16.30 uro. 

 

Učenje tujega jezika na običajen način je lahko neuspešen, travmatičen in težak za vse, še posebej za ljudi iz prikrajšanih okolij. Izobraževalci moramo iskati metode in tehnike poučevanja, ki povečujejo učno motivacijo, krepijo samospoštovanje in spodbujajo skupinsko dinamiko. Metoda PDL je inovativna in vključujoča metoda. Koncept usvajanja jezika z metodo PDL ne vključuje samo usposabljanja na jezikovni in medkulturni ravni, temveč tudi na vedenjski in socialni ravni. Zelo pomembno vlogo ima razvoj odnosov, kompetenc in spretnosti, ki izboljšujejo zlasti usvajanje jezika in komunikacijo na splošno.

 

ZAKAJ NA USPOSABLJANJE?

 

S poučevanjem s PDL metodo se vsak udeleženec počuti priznanega in sprejetega, kar omogoča opolnomočenje. Poudarek našega tečaja bo na tem, kako pri učencih doseči prisotnost in koncentracijo, aktivno poslušanje, empatijo in strpnost, radovednost, spoštovanje in sprejemanje v skupini, spontanost, prilagodljivost, ustvarjalnost, igrivost, toleranco napak, medosebne veščine in samozavest. Ob koncu usposabljanja boste lahko izbrane elemente metode PDL uporabili v svojem delovnem okolju. Preko usposabljanje boste spoznali orodje za interaktivni prenos znanja, skupinske dramaturške principe za približevanje vsebin učencem ter tehnike za aktivno vključevanje učencev in splošno izboljšanje skupinske dinamike.

 

 

KAKO BO POTEKALO USPOSABLJANJE?

 

V usposabljanju bomo udeleženci (jezikovni izobraževalci/trenerji) najprej izkusili metodo kot učenci, kjer bomo kot tuje jezike uporabljali francoščino, nemščino ali malteščino (znanje ni potrebno). Kot učenci bomo na praktičen način občutili prednosti metode in njene značilnosti ter pridobili vso individualno pozornost, ki jo potrebujemo, se naučili slovnice in besedišča v svojem tempu, dobili individualno usposabljanje za razvoj izgovorjave, občutili željo in motivacijo za sporazumevanje, vadili specifične situacije svojega vsakdanjega življenja, se učili novega jezika in uživali v sproščenem in prijateljskem vzdušju.

Jezikovni izobraževalci/trenerji bomo tekom usposabljanja imeli priložnost reflektirati metodološke vidike vaj, ki smo jih izvajali v vlogi udeležencev. Nato bodo sledili treningi, kjer bomo v vlogi izobraževalca/trenerja preizkusili vaje in tehnike.

Načrtovane aktivnosti: vaje za sproščanje, vaje za koncentracijo, vaje čuječnosti, individualne projekcije, skupinske projekcije, metoda ogledalo, metoda dvojic, pesmi, zgodbe, članki, ipd.

Okvirni urnik je na voljo tukaj.

 

PRIJAVA

 

Prijave potekajo do zapolnitev prostih mest, najkasneje do 15. 3. 2023 preko spodnjega obrazca. V kolikor imate kakršno koli vprašanje smo vam na voljo na mt1@microteam.si ali telefonski številki 01/513-14-53.

 

IZVAJALEC

 

Izvajalec usposabljanja: Resonanz Vincent & Zammit GbR (Lara Vincent in Robert Zammit)

Usposabljanje poteka in je financirano v okviru Erasmus+ projekta Socialna inkluzija marginaliziranih skupin in njen učinek na motivacijo.

 

 


Povpraševanje - Prijava


Prepišite spodnjo kodo (zaščita pred roboti)