Ko je COVID-19 pred dvema letoma ohromil ves svet, je hkrati spodbudil uporabo platform za poslovno komunikacijo, kot so Microsoft Teams, Zoom, Slack in podobno. Šole in fakultete so s pomočjo teh platform začele z novim načinom poučevanja, s šolo na daljavo. Prav tako so se roditeljski sestanki in govorilne ure preselile na splet. Podjetja, zavodi, šole vožnje in podobne organizacije so začele s seminarji in delavnicami na daljavo, s tako imenovanimi webinarji.

 

Online sestanki, izobraževanja in delavnice so postale nova realnost, na katero se bomo morali privaditi. Da bo prehod na digitalna orodja za komunikacijo lažji in manj stresen, je ekipa Micro Team pripravila različne tečaje, ki vam bodo pomagali osvojiti osnovni in napredno znanje programa Microsoft Teams.

 

IZBERITE NAJBOLJŠI TEČAJ ZASE IN SVOJO EKIPO

 

Nove platforme za poslovno komunikacijo so nam olajšale življenje

Kakor so bile te spremembe na začetku nekaj popolnoma novega in nenavadnega, so se kar hitro pojavile tudi pozitivne plati prehoda na digitalno komunikacijo. Nismo več omejeni na število udeležencev v prostoru, prav tako nismo obremenjeni z razdaljo do lokacije sestanka. Lahko ostaneš na svoji lokaciji in hkrati sodeluješ na sestanku na drugem koncu sveta. Kdor sestanek zamudi, si lahko pogleda posnetek. zZotraj webinarja se lahko deli sliko zaslona, razne povezave ali datoteke. Če so fizični stiki kdaj omejeni, so stiki na daljavo povsem varni in dostopni.

 

Med vsemi poslovnimi platformami za poslovno komunikacijo so najbolj priljubljeni Microsoft Teams, Zoom in Slack. Ko potrebujemo rešitev za vse v enem, je Microsoft Teams na vrhu, saj ga zdaj uporabljajo v vsakem petem podjetju.

 

Microsoft s platformo Teams nadgrajuje svojo ponudbo za podjetja

Microsoft Teams je večnamenska platforma, ki se prilega paketu Microsoft 365. Poleg tega programska oprema združuje video konference, klepete ter skupno rabo beležk in datotek. Med stotine orodij, ki se integrirajo z MS Teams, je seveda tudi pisarniški paket podjetja. Uporabniki lahko preprosto sodelujejo pri Office datotekah, kot je PowerPointova predstavitev. Tako kot v Slacku lahko pogovori v MS Teams potekajo med dvema članoma ali večjimi kanali znotraj organizacije. Uporabnike je mogoče označiti, dokumente dati v skupno rabo in najti pretekle informacije. Zunanje partnerje lahko povabite na katerikoli kanal. Platforma podpira glasovne in video konference z do 250 udeleženci ali webinarje z do 10.000 udeleženci. Uporabniki se lahko sestankom pridružijo tudi s telefona.

 

Zoom daje videokonferencam posebno uporabniško izkušnjo

Zoom je ena najbolj znanih in najbolj razširjenih komunikacijskih platform za virtualno timsko delo. Zasnovan je posebej za videokonference, kjer lahko uporabniki vodijo raznovrstne klepete in delijo datoteke. Zdi se, da pa je varnost glavna težava pri Zoomu. Medtem ko ima Zoom le dvofaktorsko preverjanje pristnosti, MS Teams na primer šifrira podatke od začetka do konca, tako med prenosom kot v mirovanju, ter zagotavlja večfaktorsko preverjanje pristnosti in podporo za upravljanja pravic.

 

Slack ponuja ambiciozne načine izmenjave e-pošte

Slack je bil ustanovljen z ambicioznim ciljem nadomestiti izmenjavo e-pošte v podjetjih. Zato je njegova osrednja funkcija izmenjava sporočil. Videokonference so sicer možne, vendar šele plačljivi paketi omogočajo skupno rabo zaslona. Njegova slabost pa je tudi omejeno število udeležencev, do 15 udeležencev. Ko gre za sodelovanje pri dokumentih, pa je treba uporabiti druge aplikacije, saj programska oprema sama za to žal ne ponuja integrirane rešitve.

 

Če se spopadate z izzivi pri komuniciranju preko različnih platform ali v svojem podjetju še niste uvedli platformo za poslovno komunikacijo, vam ponujamo kar 3 programe usposabljanja:

  • V okviru 7-dnevnega intenzivnega tečaja Microsoft Teams boste spoznali. kako učinkoviteje komunicirati preko Microsoft Teams, kako sklicujemo in uspešno vodimo sestanke, kako delimo dokumente in uporabljamo skupen prostor za deljenje datotek ter mnogo drugih koristnih lastnosti te platforme.
  • Tečaj Microsoft Teams za izobraževalne ustanove izvedemo v 2 modulih, prvega v 6 in drugega v 10 urah. Na tečaju bodo izobraževalne ustanove in njihovi slušatelji (učenci, študentje, zaposleni, brezposelni idr.) spoznali uporabljati platformo z vsemi funkcijami, ki jih ponuja.
  • Tečaj Microsoft Teams za podjetja obsega 22 ur in je namenjen podjetnikom za ureditev delovnega okolja, sklicevanje sestankov kot profesionalec, brez zapletov in težav. Na tečaju boste spoznali »Teamse« v celoti, ter orodja za popestritev predstavitev.

 

Pošljite povpraševanje in poslali vam bomo ponudbo za izbrani tečaj


Povpraševanje - Prijava


Prepišite spodnjo kodo (zaščita pred roboti)