Čeprav smo formalno izobraževanje zaključili že pred leti, so različni tečaji odlična priložnost, da si dodatno razširimo obzorja, pridobimo nova znanja in veščine, s katerimi se nam odprejo dodatne zaposlitvene možnosti. Po drugi strani pa se ugled podjetja meri tudi v tem, koliko vlagajo v svoje zaposlene. Možnost pridobivanja novih znanj in veščin v okviru tečajev je zagotovo dobra naložba v prihodnost zaposlenih in podjetja.

 

Ker je ponudba tečajev v današnjem času zares raznolika, smo za vas pripravili seznam najboljših tečajev, ki se jih lahko udeležite v Sloveniji ali jih organizirate na sedežu podjetja.

 

  1. Tečaj Excela

 

Microsoft Excel je programsko orodje namenjeno delu s preglednicami in sodi med najbolj uporabne računalniške programe. Lahko ga uporabljamo bodisi kot profesionalno orodje na delovnem mestu, bodisi kot domače pomagalo za vodenje stroškov. Excel danes uporablja skoraj vsako podjetje, zato delodajalci pričakujejo vsaj osnovno znanje tega programa. Z znanjem, ki ga pridobite na tečaju, si povečate zaposlitvene možnosti oz. možnosti napredovanja v karieri. Ponudbo tečajev Excela za začetnike ali napredne uporabnike si lahko ogledate na povezavi.

 

  1. Tečaj angleščine

 

Angleščina je pridobila status globalnega jezika, ki se mu v vsakdanjem življenju praktično ne moremo več izogniti. Že pri osnovnem brskanju po spletu pogosto naletimo na kakšen angleški izraz, hkrati pa so tudi številne vsebine izven spleta prav v angleškem jeziku. Tečaj angleščine vam omogoča, da stopite v korak s časom in si bistveno olajšate svoj vsakdanjik v vse bolj globaliziranem svetu. Tudi v podjetju je znanje angleščine pri zaposlenih že skorajda nujna, vendar je še vedno precej zaposlenih (večinoma starejših), ki ne znajo niti osnov.

 

  1. Tečaj nemščine

 

Nemščina je takoj za angleščino najbolj popularen jezik za učenje v Sloveniji. V času izjemne konkurence na trgu dela je prav znanje nemškega jezika lahko vaša konkurenčna prednost napram ostalim kandidatom za določeno delovno mesto. Tečaj nemščine je lahko izredno koristen tudi za delodajalce, ki želijo svoj posel razširiti na atraktivno nemško govoreče tržišče, kar posledično terja odlično znanje nemškega jezika.

 

  1. Tečaj Worda

 

Microsoft Word je najbolj pogosto uporabljen program za obdelavo besedil na svetu, s katerim smo se srečali že skoraj vsi. Čeprav je samo pisanje besedil razmeroma enostavno, pa Word ponuja številne zanimive možnosti, s katerimi lahko svoje delo dvignemo še na višji nivo. Ponudba tečajev Microsoft Worda tako zajema osnove za začetnike, kot tudi napredne vsebine za uporabnike priljubljenega pisarniškega programa.

 

  1. Tečaj računovodstva

 

Računovodja je poklic, ki se ga vedno išče, saj ga potrebuje vsako podjetja in organizacije. V nasprotju s splošnim prepričanjem za pridobitev poklica računovodje ne potrebujete univerzitetne izobrazbe, prav tako pa vam ni potrebno biti matematični genij. Računovodskih in knjigovodskih veščin se lahko priučite tudi s pomočjo katerega izmed tečajev na povezavi. Z znanjem, ki ga pridobite na tečaju se lahko prijavite na izpit za Nacionalno poklicno kvalifikacijo (NPK).

 

  1. Tečaj mehkih veščin

 

Poleg tehničnega znanja so prav tako pomembne mehke veščine, ki jih tudi lahko osvojimo in razvijamo na tečajih. Med mehke veščine spadajo komunikacija, timsko delo, prilagodljivost, obvladovanje težav, kritično opazovanje, reševanje konfliktov, spoprijemanje s stresom, organizacija časa in vodenje. “Treniranje” mehkih veščin lahko dvigne kvaliteto dela in poskrbi, da je posameznik dober delavec in sodelavec - da zna prisluhniti, razume sogovornika in zna tudi jasno izraziti svoje želje in pričakovanja. Preverite, na katere tečaje mehkih veščin se lahko prijavite.

 

  1. Tečaj digitalne in računalniške pismenosti

 

Moderne tehnologije se razvijajo s svetlobno hitrostjo, svet pa postaja vse bolj digitalen. Na splet se selijo številne storitve, kot so zdravniške napotnice, oddaja dohodninske napovedi ali pa plačevanje položnic. Če želite biti v koraku s časom, je nujno, da ste vsaj na osnovni ravni seznanjeni z delovanjem računalnikov, mobilnih telefonov in svetovnega spleta. Pri tem vam lahko pomagajo številni tečaji, kjer dopolnite svoje znanje o digitalnih tehnologijah, ki vam lahko olajšajo vsakdanje življenje. Nenazadnje pa je znanje Windowsa, e-pošte in svetovnega spleta že pogoj za marsikatero zaposlitev, zato se tudi znotraj podjetij pogosto odločajo, da svojim zaposlenim omogočijo pridobivanje računalniških veščin.

 

  1. Tečaj prodajnih veščine

Večina podjetnikov in vodij si želi skleniti še več poslov in izboljšati uspešnost svoje prodajne ekipe. Kot nalašč za to so organizirani tečaji prodajnih veščin znotraj podjetja. Na tečajih se naučite komunikacijskih tehnik in psihološkega vidika poslovanja. Potencialne kupce boste znali navdušiti s pravim pristopom, razumeli njihove izzive in poiskali pravo pot, da zaključite posel. Tudi najzahtevnejšim kupcem boste kos, če boste dobro pripravljeni na njihove ugovore in pogajanja. S treningom prodajnih veščin boste lahko kot posameznik ali ekipa pri doseganju svojih prodajnih ciljev učinkovitejši in uspešnejši.

 

  1. Obvladovanje stresa

Vsakdo se je že kdaj znašel v stresu, če pa stres traja dlje časa in je zelo intenziven, lahko doživimo izgorelost. To stanje negativno vpliva na vaše zdravje in odnose z ljudmi. Sprožilci stresa so lahko npr. časovni pritiski ali pritisk za določen dosežek, previsoke zahteve ali druge težave na delovnem mestu, družbeni konflikti, osebne ali družinske težave. Naučite se obvladovati stresne situacije in preprečiti izgorelost na delovnem mestu s tehnikami, ki jih osvojite na tečaju. Tečaj je prav tako koristen v podjetjih, kjer se ga lahko vključi kot del promocije zdravja zaposlenih.

 

  1. Družabna omrežja

Družabna omrežja so postala del vsakdanjika za mnoge ljudi. Pogosto slišimo rek: “Če te ni na družabnih omrežij, ne obstajaš.” Posledično so družabna omrežja postala izjemno zanimiva tudi za podjetja, ki preko svojih profilov poskušajo pridobiti nove kupce. Ta zelo aktualen tečaj vas opremi s kritičnimi veščinami ustvarjanja in upravljanja vsebin na priljubljenih družabnih omrežjih. Naučili se boste, kako ustvariti učinkovite objave v družbenih medijih in kako ustvariti močno blagovno znamko, ki vam bo pomagala zgraditi prisotnost na spletu. Prav tako pa je pri uporabi družabnih omrežij pomembno vedeti, kakšna tveganja prinašajo in kako poskrbeti za varnost.